fbpx
 

Avit Group versterkt marktpositie softwareontwikkeling met overname Ifective

 

 

Amersfoort – Netwerk integrator Avit Group neemt met ingang van 1 september 2020 softwareontwikkelaar Ifective over. Door de krachten te bundelen versterkt de organisatie haar kennis en expertise, innovatief vermogen en track-record op het gebied van softwareontwikkeling. Door het totaalaanbod van IT-diensten kunnen de digitaliseringsvraagstukken van klanten nog beter opgelost worden. Ifective heeft meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van softwareontwikkeling en beschikt over uitgebreide expertise op het gebied van onder andere Azure. Zowel Avit als Ifective zijn in het bezit van de Microsoft Gold Application Development certificering.

 

Totaalaanbod IT-diensten

 

Met deze stap versterkt Avit Group haar marktpositie als IT-dienstverlener en het innovatieve vermogen van de organisatie. Avit Group biedt een totaalpakket aan IT-diensten (enterprise networking, collaboration & workspace, integrated cybersecurity, services en application integration) waarbij met name het application integration deel door de samengang wordt versterkt.

 

De nieuwe organisatie

 

De bestaande software development divisie Avit Integration wordt middels de overname versterkt met ca. 25 nieuwe medewerkers op het gebied van Software Development. Hiermee ontwikkelt Avit Group zich verder tot een organisatie van ruim 150 medewerkers met kantoren in Amersfoort, Emmeloord, Antwerpen en ‘t Harde. Vanuit deze locaties worden opdrachtgevers in met name de sectoren zorg, onderwijs, overheid alsmede multinationals met locaties verspreid in EMEAR bediend.

 

Details van de overname worden niet bekend gemaakt.

 

Ronald Kraanen, CEO van de Avit Group: “We zijn zeer verheugd deze overname aan te kondigen. Ifective is een gerenommeerde en kundige partij op het vlak van softwareontwikkeling en we combineren onze development teams al langer succesvol bij complexe opdrachten. De organisaties passen bij elkaar qua agile werkwijze, normen en waarden. Onze opdrachtgevers worden vaak geconfronteerd met de beperkingen van ‘standaard’ IT-platformen en applicaties. Wij kijken naar hoe we de beperkingen van deze bestaande IT-platformen en applicaties met behulp van verregaande integratie kunnen oplossen. Met het opschalen van onze software development capaciteit en kennis en expertise op het gebied van onder andere Azure, API’s (I-PaaS), Python en C# kunnen we onze opdrachtgevers nog beter van dienst zijn bij hun innovatie- en digitaliseringsdoelstellingen.” Hessel Joustra, Oprichter en CEO van Ifective: “In de afgelopen jaren is Ifective enorm gegroeid. Hetzelfde geldt voor Avit Group. Door de twee organisaties samen te voegen, zijn er voldoende capaciteit en middelen om deze ontwikkeling door te zetten. Door de jarenlange samenwerking weten we dat Avit een partij is waar Ifective goed bij past. Niet alleen zijn we qua dienstverlening complementair, ook sluit de manier van werken op elkaar aan. Daardoor krijgen medewerkers minstens evenveel kansen als voorheen en kunnen klanten vertrouwen op dienstverlening van een nog hoger niveau.”

 

Over Avit

 

Avit Group is de kwalitatieve netwerk integrator die netwerken tot optimale prestaties brengt. De combinatie van diepgaande kennis van zaken en visie zorgt ervoor dat Avit Group het netwerk zo inricht, dat alle componenten en applicaties soepel en duurzaam samenwerken. De specialiteit van de organisatie ligt bij complexe, bedrijfskritische infrastructuren, of dat nu gaat om multi-domein architectuur of complete managed services. Avit Group is expert op het gebied van enterprise networking, collaboration & workspace, integrated cybersecurity en application integration. Dit aangevuld met Avit dienstverlening.

 

Avit Group (Cisco Gold partner en in 2019 uitgeroepen tot Cisco ‘Transformation & Innovation Partner of the Year’ en ‘Collaboration Partner of the Year’) beschikt over een breed scala aan hoog gecertificeerde experts. De mensen zijn ervaren, deskundig en goed in staat om ambities van de klant en bedrijfsprocessen te vertalen naar een toekomstvaste IT-infrastructuur. Innovatief vermogen is iets wat Avit Group kenmerkt. De nieuwste technologieën zoals Intent-based networking en SD-WAN kennen voor de organisatie geen geheimen. Avit Group loopt niet alleen voorop als netwerkintegrator, maar is ook specialist op software-gebied. De developers borgen het innovatief vermogen en lossen de soms complexe integratievraagstukken op. Zodat IT waarde toevoegt aan de business van de klant. Avit Group heeft ruim 150 medewerkers en heeft kantoren in Amersfoort, Emmeloord, Antwerpen en ‘t Harde. Kijk voor meer informatie op: https://www.avitgroup.com

 

Meer informatie:
Marcommit
Mariëlle van Zanten
035-582 27 30
avit@marcommit.nl