fbpx
 

Ifective wordt gewaardeerd met beste MKB Idee

 

Wat een eer! Een delegatie van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat kwam op het hoofdkantoor van Ifective met gaaf nieuws: het project ICT MKB is als prijswinnende ‘beste MKB Idee’ bekroond met een mooie subsidie. Samen met De Nieuwe Zaak eCommerce en de Avit Group ontwikkelde Ifective het project ICT MKB om meer mbo’ers aan het werk te krijgen in de techniek; in dit geval in de IT. Leuk detail: van de honderden aanmeldingen is het project van Ifective op de tweede plaats geëindigd.

Oplossing voor krapte op de arbeidsmarkt

Het tekort aan technisch personeel is nog steeds groot. Zeker als het gaat om IT’ers is de spoeling dun, terwijl met name het mkb zit te springen om goed opgeleide specialisten. Een prachtige stap om die krapte op de arbeidsmarkt op te lossen is door mbo’ers vroegtijdig klaar te stomen voor een baan in een technische sector zoals de IT. In de praktijk krijgen mbo-studenten te weinig reële kansen om aan het werk te komen als softwareontwikkelaar. Met praktijkgericht onderwijs, georganiseerd door onderwijsinstellingen sámen met het bedrijfsleven, maken mbo’ers hun volledige potentie waar en krijgen de beste kans op een leuke baan. Tegelijkertijd hebben werkgevers snel de beschikking over IT-specialisten.

 

Leer- en werkstage bij Ifective

ICT MKB is bekroond met de maximale subsidie om dit programma in de praktijk uit te gaan voeren. Ifective stelt uren, kennis, mankracht en (leer)middelen beschikbaar om de mbo IT-opleiding – samen met de partners en het Deltion college – te faciliteren. Daarbij draaien mbo’ers gedurende een jaar mee in het bedrijf. Onder begeleiding van een ervaren ‘buddy’ werken ze bij Ifective mee in een scrumteam in de beroepspraktijk. Het doel van deze nieuwe aanpak? De mbo’ers moeten na hun diplomering direct volledig inzetbaar zijn in de praktijk.

Wil je weten wie wij zijn? Klik dan hier