fbpx
 

Prijswinnend ICT MKB project voor mbo’ers van start

 

Nog maar een paar maanden geleden werd het initiatief ICT MKB van Ifective – samen met De Nieuwe Zaak eCommerce en de Avit Group – bekroond als ‘Beste MKB Idee’. De bijbehorende subsidie is bedoeld om meer mbo’ers aan het werk te krijgen in de IT. Dat is hard nodig. Intussen is de daad bij het woord gevoegd. Het project is vanuit Ifective gestart met een Azure introductietraining voor Azure Cloud bij de opleiding Applicatie- en Mediaontwikkelaar op het Deltion College in Zwolle.

Mbo’ers worden voorbereid op de toekomst

Met de subsidie stelt Ifective uren, kennis, mankracht en (leer)middelen beschikbaar om de mbo IT-opleiding – samen met de partners en het Deltion college – op een heel praktische manier vorm en inhoud te geven. Twee developers van Ifective hebben de aftrap gegeven met een introductietraining voor Azure Cloud; de technologie van nú, die applicaties in de cloud brengt. Die technologie zal zich in snel tempo verder ontwikkelen en daarvoor zijn steeds meer goed opgeleide specialisten nodig.

 

Onderwerpen die tijdens de introductietraining aan bod gekomen zijn:

 

– Introductie Azure cloud
– In de Azure Portal een database aanmaken
– In Visual Studio verbinden met de cloud
– MVC webapplicatie opzetten
– Publiceren naar de cloud

 

Deze training is de aftrap van het ICT MKB Project

Als onderdeel van ICT MKB zal een aantal studenten in de loop van hun studie een jaar in de praktijk meelopen in een scrumteam bij Ifective. Om zoveel mogelijk te leren en zichzelf optimaal ‘in het écht’ te ontwikkelen worden ze daarbij intensief begeleid door een ervaren praktijkbegeleider. Met deze praktische aanpak kunnen de goed opgeleide studenten na hun diplomering direct doorstromen naar een baan. Zo levert het ICT MKB-project een bijdrage aan de krapte op de arbeidsmarkt.